Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τα ΜΜΕ

Η Ανθρωπολογία μέσω των ΜΜΕ έχει σκοπό να εξετάσει το ιστορικό τους πλαίσιο και την εφαρμογή τους σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα αλλά και σε σχέση με τις εκάστοτε εξουσίες.Από το 1980 και έπειτα προκαλείται το ενδιαφέρον για την ενασχόληση της ανθρωπολογίας των ΜΜΕ ως μια κοινωνική πρακτική και έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη για την εύρεση νέων μεθόδων όπως η κειμενική ανάλυση,η ερμηνευτική ανάλυση, η εθνογραφία της επικοινωνιακής κατανάλωσης,η συγκριτική ανάλυση,η εθνογραφία της επικοινωνιακής παραγωγής και οι συνδιαστικές μέθοδοι.
Στο μιντιακό προϊόν 'Ιατρικές Υποθέσεις' υποθέτω ότι χρεισιμοποιείται μια σειρά από συνδιαστικές μεθόδους.Η κειμενική ανάλυση όπου η ίδια η 'σειρά' αποτελεί το αντικείμενο της έρευνας παρ'όλου που πρέπει να κοιτάμε και πέρα από το προϊόν χωρίς προκαταλήψεις και υποκειμενικότητα.Καθώς και η ερμηνευτική μέθοδος, που συνδιάζεται με την κειμενική,στην οποία αφού έχουμε βρεί και ερευνήσει το προϊόν συνεχίζουμε παραθέτοντας την άποψη μας δίνοντας την δική μας υποκειμενική άποψη,ματιά και έτσι δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα.

1 σχόλιο:

Έλενα Σιδέρη είπε...

Είσαι σε μεγάλο βαθμό γενικόλογη απάντηση. Όλο το πρώτο μέρος της παραγράφου δηλ.

'Η Ανθρωπολογία μέσω των ΜΜΕ έχει σκοπό να εξετάσει το ιστορικό τους πλαίσιο και την εφαρμογή τους σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα αλλά και σε σχέση με τις εκάστοτε εξουσίες.Από το 1980 και έπειτα προκαλείται το ενδιαφέρον για την ενασχόληση της ανθρωπολογίας των ΜΜΕ ως μια κοινωνική πρακτική και έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη για την εύρεση νέων μεθόδων όπως η κειμενική ανάλυση,η ερμηνευτική ανάλυση, η εθνογραφία της επικοινωνιακής κατανάλωσης,η συγκριτική ανάλυση,η εθνογραφία της επικοινωνιακής παραγωγής και οι συνδιαστικές μέθοδοι.


αναμασάς αλλά δεν αναλύει το τι ειπώθηκε στην τάξη, Ισως σε αυτό φταίει το ότι είσαι συνοπτική. Θυμάμαι μίλησα για ένα μεγαλύτερο όριο λέξεων.

όταν προχωράς στην ανάλυση των μεθόδο σου στο δικό σου παράδειγμα
δηλ.
'Στο μιντιακό προϊόν 'Ιατρικές Υποθέσεις' υποθέτω ότι χρεισιμοποιείται μια σειρά από συνδιαστικές μεθόδους.Η κειμενική ανάλυση όπου η ίδια η 'σειρά' αποτελεί το αντικείμενο της έρευνας παρ'όλου που πρέπει να κοιτάμε και πέρα από το προϊόν χωρίς προκαταλήψεις και υποκειμενικότητα.Καθώς και η ερμηνευτική μέθοδος, που συνδιάζεται με την κειμενική,στην οποία αφού έχουμε βρεί και ερευνήσει το προϊόν συνεχίζουμε παραθέτοντας την άποψη μας δίνοντας την δική μας υποκειμενική άποψη,ματιά και έτσι δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα'

πάλι παραμένεις επιφανειακή. πχ λες 'Η κειμενική ανάλυση όπου η ίδια η 'σειρά' αποτελεί το αντικείμενο της έρευνας παρ'όλου που πρέπει να κοιτάμε και πέρα από το προϊόν χωρίς προκαταλήψεις και υποκειμενικότητα' Πώς είναι δυνατόν λοιπόν στη δική σου περίπτωση και παράδειγμα να ξεφύγεις? Τι εννοείς ακριβώς? Κια εάν δεν είναι εφικτό-γιαιτί προσωπικά δεν νομίζω οτι είναι, ανέλυσε ποιες λοιπόν ήταν οι δικές σου προκαταλήψεις και πώς βγαίνει αυτή η υποκειμενικότητα? Τέλος ποιο είναι το αποτέλεσμα που βγήκε στη δική σου ανάλυση του σήριαλ ?

ΕΠίσης όταν γράφεις κάτι προσπάθησε να το διαβάζεις ξανά για να διορθώνεις και τα τυπογραφικά λάθη.

Πρέπει να το ξαναγράψεις πιο προσεκτικά.